Ogu Panna Cotta ar ananāsu mērci

5 porcijas
Ogu Panna Cotta ar ananāsu mērci
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

350 ml salda krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”

 

Dažādas ogas pēc izvēles:
jāņogas
mellenes
avenes
upenes u.c.

 

Mērcei

1 glāze sasmalcināta svaiga ananāsa
3 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
 

Ogas izkārto piecās lielās glāzēs. Pienu un saldo krējumu uzvāra, pievieno želejas cukuru, izmaisa un vēlreiz uzvāra, lai „iedarbinātu” recēšanas procesu. Kad mazliet padzisis, pārlej ogu kārtojumam un atstāj uz 15 minūtēm sastingt.

 

Ananāsa gabaliņus ieber katliņā un līdz pusei pārlej ar ūdeni. Vāra, līdz ananāsi mīksti. Pievieno Zeltaino sīrupu un atdzesē. Pirms pasniegšanas pārlej desertam.

 

Receptes autors – Lauris Aleksejevs

Šo recepti sastādīja

Dansukker