Nugas sapņi

aptuveni 25 gab.
Nugas sapņi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta vai margarīna (istabas temperatūrā)
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 300 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera

Pildījums

  • 50 g riekstu pastas (Odense Nougat)
  • 25 g sakapātu valriekstu
  • 1 ēdamkarote tumšā ruma

Dekorēšana

  • 50 g riekstu pastas (Odense Nougat)

Sviestu vai margarīnu, pūdercukuru un vaniļas cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pievieno olas dzeltenumu. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un iemaisi saputotajā masā. Ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

Izkausē nugu traukā karsta ūdens peldē. Pievieno riekstus un rumu. Liec ledusskapī, lai sacietē. Tad izveido no masas 25 bumbiņas.

Izrullē mīklu desas formā un sagriez 25 šķēlēs. Uz katras šķēles uzliec nugas bumbiņu un ap to apspied mīklu. Kārto cepumus uz cepampapīra un cep krāsns vidū 160°C temperatūrā apmēram 20 minūtes, karstā gaisa krāsnī 140 °C. Ļauj atdzist uz restītēm.

Ieliec nugu konditorejas maisiņā un aizsien ciešu mezglu. Ieliec maisiņu traukā ar karstu ūdeni, līdz nuga ir izkususi.  Nogriez maisiņam galu un uzspied nugu uz cepumiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker