Sastāvdaļas
Sautētam ķirbim
1,5 kg ķirbja
500 ml baltvīna
250 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ēd. kar. laima mizas skaidiņu
4 ēd. kar. ciedru riekstu
2 ēd. kar. rupji kapātu lapu pētersīļu
Kūpinātai pālijai
1 kg pālijas filejas
70 g sāls
70 g Dansukker Farīna cukura
1 tējk. diļļu sēklu
1 tējk. ķimeņu
Instrukcijas
Sautēta ķirbja pagatavošana
Baltvīnu un niedru cukuru vāra, līdz veidojas glazūra, tajā liek ķirbja kubiņus (1*1cm) un ciedru riekstus, un turpina vārīt uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, līdz ķirbis ir gatavs, bet kraukšķīgs. Pievieno laima mizas un pētersīļus, izmaisa un pasniedz siltu.
Pālijas pagatavošana
Diļļu un ķimeņu sēklas apcep un smalki samaļ, pievieno sāli, piparus un cukuru. Visu samaisa un pārkaisa zivij. Atstāj uz 4 stundām savilkties. Zivi kūpina un pasniedz siltu.
Visu pasniedz, kā norādīts attēlā.
Receptes autors - Raimonds Zommers
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.