Mocarta saldējums

6 porc.
Mocarta saldējums
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

3 olu dzeltenumi
45 g Dansukker pūdercukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml trekna saldā krējuma

Pildījumam
250 g šokolādes un riekstu pastas (Odense nougat)
12 ķirši

Dekorēšanai
100 g labas kvalitātes tumšā šokolāde

Mērcei
250 g ķiršu bez kauliņiem
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 kanēļa standziņa
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu


Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un pūdercukuru puto, līdz veidojas stingras putas. Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iecilā to sakultajos olu dzeltenumos. Lej maisījumu saldējuma mašīnā un maisa, līdz masa kļūst stingra, vai arī ievieto saldētavā un saldē vismaz 4 stundas, vairākas reizes apmaisot. Divas trešdaļas saldējuma sadala sešās glāzēs un iespiež katram saldējumam pa vidu mazu glāzīti. Liek saldētavā. Šokolādes un riekstu pastu izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Saldējumu izņem no saldētavas, izņem ārā mazās glāzītes. Ielej iekšā izkausēto šokolādes un riekstu pastu. Katrā glāzē ieliek divus ķiršus. Virsū uzliek atlikušo saldējumu un liek saldētavā. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Glāzes ar saldējumu izņem no saldētavas. Iegremdē karstā ūdenī un izņem saldējumu no glāzēm. Vēlreiz ievieto saldējumus saldētavā, tad ar karoti pārlej pāri kausēto šokolādi. Līdz pasniegšanai uzglabā saldētavā. Mērces sastāvdaļas liek katliņā, pārliek vāku un uz nelielas uguns vāra 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņu. Pasniedz ar saldējumu. Pēc vēlēšanās grezno ar svaigiem ķiršiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker