Mocarta saldējums

6 porc.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

3 olu dzeltenumi
45 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml trekna saldā krējuma

Pildījumam
250 g šokolādes un riekstu pastas (Odense nougat)
12 ķirši

Dekorēšanai
100 g labas kvalitātes tumšā šokolāde

Mērcei
250 g ķiršu bez kauliņiem
100 ml Dansukker Tumšā sīrupa
1 kanēļa standziņa
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un pūdercukuru puto, līdz veidojas stingras putas. Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iecilā to sakultajos olu dzeltenumos. Lej maisījumu saldējuma mašīnā un maisa, līdz masa kļūst stingra, vai arī ievieto saldētavā un saldē vismaz 4 stundas, vairākas reizes apmaisot. Divas trešdaļas saldējuma sadala sešās glāzēs un iespiež katram saldējumam pa vidu mazu glāzīti. Liek saldētavā. Šokolādes un riekstu pastu izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Saldējumu izņem no saldētavas, izņem ārā mazās glāzītes. Ielej iekšā izkausēto šokolādes un riekstu pastu. Katrā glāzē ieliek divus ķiršus. Virsū uzliek atlikušo saldējumu un liek saldētavā. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Glāzes ar saldējumu izņem no saldētavas. Iegremdē karstā ūdenī un izņem saldējumu no glāzēm. Vēlreiz ievieto saldējumus saldētavā, tad ar karoti pārlej pāri kausēto šokolādi. Līdz pasniegšanai uzglabā saldētavā. Mērces sastāvdaļas liek katliņā, pārliek vāku un uz nelielas uguns vāra 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņu. Pasniedz ar saldējumu. Pēc vēlēšanās grezno ar svaigiem ķiršiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.