Mīlas cepumi

Mīlas cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 apelsīns
1 rūgtās šokolādes tāfelīte
1 baltās šokolādes tāfelīte
2-3 glāzes miltu (vai vairāk - skatīt pēc vajadzības)
4 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
100 g sviesta
1 ola
2 ēd. kar. apelsīnu sulas (kas izspiesta no iepriekš minētā apelsīna)

 

Apelsīnu noplaucē ar karstu ūdeni: uzvāra ūdeni, ieliek apelsīnu bļodiņā un aplej apelsīnu ar verdošo ūdeni. Tad norīvē tam visu mizu un izspiež sulu. Sarīvē arī melno šokolādi. Sarīvētajai apelsīna mizai un šokolādei pievieno miltus, cukuru, vaniļas cukuru un šķipsnu sāls, samaisa un pievieno sviestu (tam jābūt pamīkstam, bet ne šķidram), olu un 2 ēdamkarotes izspiestās apelsīna sulas. Mīklu sajauc ar mikseri, līdz sanāk pacieta, piparkūku mīklai līdzīga mīkla. Izveido no mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.

Pēc stundas ņem ārā un sarullē 4 mm biezumā. Izspiež formu, kādu vēlas (tikai ne pārāk lielu. Lieti noder mazā "šotiņglāzīte", bet galējiem romantiķiem – sirds forma), un liek uz cepampapīra un pannas. Cep 180°C aptuveni 10-15 minūtes, un uzmana, lai nesacepas par daudz.

Kad cepumi atdzisuši, katram virsū smērē balto šokolādi, kura izkausēta bļodiņā ūdens peldē. Virsū uzliek pašgatavotu sukādes gabaliņu.

Sukādes

Ja rudens bijis cidoniju laiks, pagatavo sukādes no cidonijām, ja ne - var arī no biezākas apelsīna mizas.

Nomizo ar nazi apelsīnu, bet tā, lai nav baltās daļas. Sagriež vidēja lieluma kubiņos un liek vārīties katliņā cukurūdens šķīdumā (ar Dansukker balto smalko cukuru). Pavāra 5 minūtes, atdzesē. Pavāra vēl 5 minūtes, atdzesē, un tā, līdz jūt, ka jau ir diezgan "sukādīgas".

Receptes autore - Inese Rozentāle

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker