Zaļie priežu čiekuri
Dansukker Dzidrais cukura sīrups
200 g biezpiena
200 g mīkstā kazas siera
1 tējk. Dansukker pūdercukura
Krūmmelenes
Smilgas
Zaļos, jaunos priežu čiekurus pārlej ar sīrupu, līdz čiekuri pārklāti, un lēnām karsē uz lēnas uguns apmēram stundu. Tad atstāj uz vienu diennakti ievilkties. Gatavu nokāš un izmanto kā saldo mērci pārliešanai.
Biezpienu izberž caur sietu, pievieno kazas sieru un pūdercukuru, visu izmīca viendabīgā masā un saveļ bumbiņās.
Mellenes saver uz smilgām. Kopā ar siera bumbiņas kārto uz šķīvjiem. Visu pārlej ar čiekuru sīrupu un rotā ar ziediem.
Receptes autors - Ēriks Dreibants
Šo recepti sastādīja