Marinēti sīpoli

Marinēti sīpoli
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 kg nelielu sīpoliņu
2 viendaiviņas ķiploki
5-6 zariņi svaiga timiāna
1 svaigs sarkanais čili
800 ml ābolu sidra
600 ml etiķa
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 kanēļa standziņa
1 zvaigžņu anīss
10 baltie pipargraudi
1 g sāls

Sīpolus ieliek vārošā ūdenī, tad nolej to nost. Sīpolus noskalo aukstā ūdenī un nomizo. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs. Čili piparu sagriež uz pusēm, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Sīrupu, etiķi, cukuru un garšvielas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Siltās, sterilizētās burkās kārtām liek sīpolus un ķiplokus, timiānu un čili. Pārlej pāri marinādi. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Notur nedēļu pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker