Marcipāna kūka ar ogām

10-12 gab.
Marcipāna kūka ar ogām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas


Kūkai
120 g kviešu miltu
25 g mannas putraimu
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums

Olu krēmam
1 olas dzeltenums
70 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
4 g kartupeļu cietes
100 ml saldā krējuma
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Marcipāna masai
250 g mandeļu pastas
1-2 olu baltumi

Dekorēšanai
500 g svaigu ogu

Želejai
200 ml ūdens
140 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Uz pergamenta uzzīmē apli 28 cm diametrā. Visas kūkas sastāvdaļas samaisa kopā viendabīgā mīklas masā. Masu izvieto uz pergamenta apļa un liek ledusskapī.

Mandeļu pastu sarīvē. Pievieno olas baltumus, līdz masa kļūst mīksta un vijīga, lai to ievietotu dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā. Ar gatavo marcipāna masu zīmē greznojumus uz mīklas apļa.

Kūku cep krāsns vidusdaļā 200°C temperatūrā apmēram 20 minūtes.

Olu krēma sastāvdaļas ielej nerūsējoša tērauda katliņā un, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē. Katliņām uzliek vāku un noliek malā atdzist. Atdzisušo krēmu pārsmērē pāri kūkai starp marcipāna greznojumiem. Izkārto ogas kūkas virspusē. Ūdeni un želejas cukuru liek katliņā un vāra 30 sekundes. Ļauj nedaudz atdzist, tad ar karoti pārlej pāri ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker