Mandeļu cepumiņi - Receptes

Mandeļu cepumiņi

Apm. 40 gab.
Mandeļu cepumiņi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

35 g sviesta
85 g 35% saldā krējuma
90 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
120 g mandeļu plāksnīšu
60 g kviešu miltu (aptuveni)
Maza šķipsniņa cepamā pulvera

 

Katliņā uzvāra saldo krējumu, niedru cukuru, sviestu. Atdzesē, līdz veidojas biezs sīrups. Mandeļu plāksnītes nedaudz apgrauzdē. Pusi no tām nedaudz sasmalcina ar mīklas rullīti vai ar rokām. Bļodā saber visas mandeļu plāksnītes, miltus un cepamo pulveri. Pievieno atdzisušo sīrupu. Visu samaisa. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 1-2 stundām.

Sagatavo cepampannu, pārklājot to ar pergamentu. Ūdenī saslapina rokas un no mīklas veido bumbiņas, kuras kārto cepampannā. Starp cepumiem atstāj palielas atstarpes. Bumbiņas saplacina plānās pankūciņās, veidojot apaļa cepuma formu. Cep cepšskrāsnī 180°C aptuveni 10 minūtes.

Receptes autore - Marika Bērziņa

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;