Mandeles ar īrisu

Mandeles ar īrisu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

225 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
150 ml ūdens
1 tūbiņa glikozes uzlējuma (nopērkams aptiekās)
40 g sviesta
100 g notīrītu mandeļu

Ieziež plātni ar taukvielām.

Katliņā ar biezu dibenu sajauc niedru cukuru, ūdeni, glikozi un sviestu. Maisot karsē, līdz cukurs izkūst.

Vāra masu 3 minūtes ar uzliktu vāku. Noņem vāku un turpina vārīt, līdz masa ir uzkarsusi līdz 140ºC (pārbauda šādi: nedaudz masas ielej glāzē ar ūdeni – tai būtu jābūt skaidrai un cietai, un viegli salaužamai).

Masas gabaliņus ātri uzliek uz ieziestās plātes. Uz katra gabaliņa uzliek mandeli un pēc tam vēl mazus masas gabaliņus uz mandeles.

Uzglabā cieši noslēgtā burciņā ar atdalošu papīru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker