Mammas jaunā brūkleņu kūka - Receptes

Mammas jaunā brūkleņu kūka

Mammas jaunā brūkleņu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

100 g cepumu "Selgas klasika" vai tml.
100 g sviesta
400 g krējumsiera vai biezpiena
75 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 g sasmalcinātu mandeļu
2 ēd. kar. Dansukker ekoloģiskā cukura
2 ēd. kar. Dansukker kanēļa cukura
200 ml saldā krējuma
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
2 paciņas putukrējuma biezinātāja
300 g brūkleņu
100 ml jāņogu sulas (var aizvietot ar citu skābenu sulu vai grenadīna sīrupu)
2 ēd. kar. cietes

 

Cepumus sasmalcina un izliek kūkas formā, kurā izklāts cepampapīrs (jācep nebūs, bet – lai ir labs pamats). Uzkarsē sviestu tā, lai tas nedaudz brūninās, pārlej pāri cepumiem un viegli iemaisa. Tā ir kā pirmā kārta kūkai.

Filadelfijas sieru vai maskarpones sieru samaisa ar cukuru un liek uz cepumu un sviesta kārtas. Ja vēlas, gatavo ar biezpienu: tā ir ekonomiskāk un, iespējams, pat gardāk. Biezpienu izberž caur sietiņu, pievieno cukuru un liek virsū uz cepumu kārtas. Liek aukstumskapī.
Mandeles saberž vai sablenderē un karamelizē uz pannas kopā ar kanēļa cukuru. Kad tas izdarīts, uzputo putukrējumu, pieliek cukuru un pieber arī vienu paciņu putukrējuma biezinātāja (nopērkams veikalos pie garšvielām. Laba lieta, ja negribas, lai putukrējums ātri sakrītas un atsulojas).
Tad izņem no aukstumskapja kūku, liek virsū grauzdēto mandeļu kārtu un putukrējumu, un atkal liek aukstumskapī.
Brūkleņu kārtai sadala sulas daudzumu uz pusēm. Vienu pusi sajauc ar 2 ēdamkarotēm cietes un patur, līdz tā izšķīst, un tad pielej katliņā. Otru pusi uzreiz lej katliņā, pieber ogas un pavāra, līdz izveidojas tāds kā ķīselis. To atdzesē un liek virsū kūkai kā pēdējo kārtu.

Liek kūku pēdējo reizi uz nostāvēšanos aukstumā.

Vislabāk gatavot kūku iepriekšējā vakarā pirms ēšanas, bet nebūs arī slikti, ja gatavos no rīta un ēdīs vakarā.

Receptes autore - Inese Rozentāle

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;