Sastāvdaļas
50 g rauga
300 ml atdzesēta piena
100 ml kausēta vai šķidrā margarīna
800 ml kviešu miltu
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml rīvēta Parmas siera
1 ēd. kar. raudenes (oregano)
Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns
Instrukcijas
Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pieliek miltus, 2/3 siera un oregano un maisa, līdz mīkla kļūst elastīga. Pārklāj mīklai dvieli un ļauj uzcelties 20–30 minūtes.
Liek mīklu uz galda, kas ir pārkaisīts ar miltiem, un izveido no tās stieni, kuru sadala 20 daļās.
Izveido no mīklas gabaliem bumbiņas. 14 bumbiņas liek garenā ieziestā formā pa divām blakus. Ieziež bumbiņas ar margarīnu. Uzliek atlikušās bumbiņas tām virsū pa vidu un ieziež ar margarīnu. Pārkaisa pāri atlikušo Parmas sieru un ļauj uzcelties zem dvieļa 20–30 minūtes.
Cep krāsns apakšējā daļā 180°C apmēram 40 minūtes. Ļauj formā atdzist 5 minūtes, pēc tam apgāž uz restēm un ļauj zem dvieļa atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.