Macarons

20-25 gab.
Macarons
Vērtējums: (8gab.)

Sastāvdaļas

Cepumiem
220 g olu baltumu (~8 olas)
300 g Dansukker cukurbiešu cukura
75 ml ūdens
300 g Dansukker pūdercukura
300 g mandeļu miltu
5 g pārtikas krāsvielas pēc izvēles

Vaniļas pildījumam
100 g saldā krējuma
300 g baltās šokolādes
30 g sviesta
½ tējk. Dansukker vaniļas cukura

Aveņu pildījumam
250 g aveņu
80 g Dansukker Marmelādes cukura

Mango pildījumam
50 g mango biezeņa (sablenderēta mango)
125 g baltās šokolādes
1 tējk. Dansukker cukurniedru sīrupa
6 g glikozes
20 g sviesta

 

Cepumu pagatavošana
Pusi no olu baltumiem saputo blīvās putās. Ūdenī iemaisa cukuru un karsē līdz 118°C. Savārīto sīrupu tievā strūkliņā pievieno sakultajiem olu baltumiem, nepārtraukti kuļot. Maisa, līdz masa atdzisusi līdz ~50°C. Tā ir bezē masa.

Pūdercukuru, mandeļu miltus, atlikušos olu baltumus un krāsvielu samaisa viendabīgā konsistencē.

Bezē masu pievieno pūdercukura, mandeļu un olbaltuma masai. Maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga un spīdīga.

Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali un uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa izspiež apaļas formas cepumus. Cep 160°C aptuveni 12-15 minūtes. Cepšanas laikā krāsni nedrīkst atvērt.

Cepumus atdzesē, tad noņem no paplātes. Pildījumu uzsmērē vai izspiež no konditorejas maisiņa uz cepuma gludās puses un virsū viegli uzspiež otru cepumiņu.

Vaniļas pildījuma pagatavošana
Katliņā sajauc saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru, uzvāra, tad karsto masu uzlej sadrupinātai šokolādei. Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.

Mango pildījuma pagatavošana
Mango biezeni, sviestu, cukurniedru sīrupu un glikozi uzvāra. Karsto masu lej virsū sadrupinātai baltai šokolādei. Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.

Aveņu pildījuma pagatavošana

Avenēm pievieno Marmelādes cukuru un maisot vāra 10 minūtes, līdz avenes izšķīst. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.

Receptes autors - Jānis Vecens

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker