Liellopu fileja ar Rīgas Melno balzamu un tumšo sīrupu - Receptes

Liellopu fileja ar Rīgas Melno balzamu un tumšo sīrupu

10 porcijas
Liellopu fileja ar Rīgas Melno balzamu un tumšo sīrupu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

2 kg liellopu filejas
5 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
60 g Rīgas Melnā balzama
sāls un pipari pēc garšas
sviests

Sāli, piparus un 2 ēdamkarotes tumšā cukura sīrupa sajauc un ieziež ar to gaļu. Atstāj uz 1 diennakti marinēties. Cep cepeškrāsnī 220°C 30 minūtes.

Pārējo cukura sīrupu sajauc ar Melno balzamu un liellopa novārījumu. Vāra, līdz paliek puse no apjoma.

Pirms pasniegšanas mērcei pievieno sviestu. Pasniedzot gaļu sagriež gabalos un pārlej ar mērci.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;