Liellopa gaļa karija mērcē

8 personām
Liellopa gaļa karija mērcē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1,2 kg liellopa gaļas (kakla gabals)
3 ēd. kar. karija pulvera
5 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
800 g sagrieztu konservēto tomātu savā sulā
300 ml kokosriekstu piena
2 ēd. kar. svaiga ingvera
1 sakapāts sarkanais čili pipars
6 daiviņas ķiploka
2 sīpoli
1 sagriezts baklažāns
1 sagriezts cukīni
smalkais jūras sāls
eļļa cepšanai
30 g (1 saišķītis) svaiga, sakapāta bazilika
 

Gaļu sadala gabalos. Katliņā uzkarsē eļļu un apcep gaļu. Turpat pievieno karija pulveri, cukura sīrupu un vēlreiz nedaudz apcep. Pievieno tomātus, kokosriekstu pienu, sarīvētu ingveru, čili piparu, sakapātus ķiplokus, sīpolus, baklažānu, cukīni, sāli pēc garšas. Visu sautē uz lēnas uguns apmēram 1,5 – 2 stundas, ik pa laikam pamaisot. Kad gatavs, pievieno svaigu, sakapātu baziliku.
 

Receptes autors - Lauris Aleksejevs
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker