Lieldienu trusīši

Aptuveni 20 gab.
Lieldienu trusīši
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

25 g rauga
250 ml remdena piena
100 ml izkausēta margarīna
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. sāls
2 olas
Apmēram 600 g kviešu miltu

Dekorēšanai
1 ola
40 rozīnes
20 lazdu rieksti
Dansukker pūdercukurs

Raugu sadrupina bļodā. Pievieno pienu un margarīnu, maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pievieno viegli sakultas olas. Pamazām iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārsedz ar dvieli un atstāj mīklu uzrūgt 20-30 minūtes.

Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.

Sadala mīklu uz pusēm. Vienu mīklas daļu sadala 20 lielākos un 20 mazākos gabaliņos, lai veidotu trusīšus: lielākais gabaliņš ķermenim, bet mazākais – galvai. No otras mīklas daļas veido ausis un ķepas. Saliek kopā visas trusīšu silueta sastāvdaļas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē trusīšus ar sakultu olu. No rozīnēm un lazdu riekstiem veido trusīšu sejiņas, actiņām izmantojot rozīnes, bet deguniem – lazdu riekstus. Atstāj uzrūgt 20 minūtes telpā, kurā nav caurvēja.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C 15 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru.

No mīklas var veidot arī vienu lielu trusi un pasniegt to, sagrieztu šķēlēs. Var mīklu izmantot arī vienkāršu, apaļu maizīšu cepšanai.

Šo recepti sastādīja

Dansukker