Lieldienu Šarlote

12 personam
Lieldienu Šarlote
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Biskvīta mīklai
3 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
120 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1,5 tējk. cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens

Biskvīta rullīšu pildījumam
200 ml saldā krējuma
100 ml aprikožu ievārījuma

Kūkas pildījumam
1 skārdene (800ml) konservētu persiku
600 ml saldā krējuma
6 želatīna plāksnītes vai 15 g graudainā želatīna
75 g Dansukker baltā smalkā cukura

Olas un cukuru sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iecilā sakultajā olu masā. Pievieno verdošo ūdeni. Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un ieziež papīru ar eļļu. Mīklu uzlej uz plāts un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidū 250°C apmēram 5 minūtes. Tad izceptajam biskvītam pārkaisa nedaudz baltā cukura un izliek biskvītu uz cepamā papīra.

Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā ievārījumā. Izlīdzina pildījumu uz biskvīta, visu sarullē. Ruleti sagriež plānās šķēlītēs un izvieto tās uz cepamformas dibena un gar sānu malām. Ieteicama kūkas cepamforma apmēram 26 cm diametrā.

Persikus noskalo aukstā ūdenī, notecina lieko šķidrumu un sagriež plānās šķēlītēs, ko izkārto formā virs biskvīta šķēlēm. Želatīna plāksnītes vai graudaino želatīnu uzbriedina ūdenī apmēram 5 minūtes. Katliņā ielej saldo krējumu un cukuru, uzvāra un turpina vārīt 1 minūti. Maisījumam pievieno uzbriedināto želatīnu. Nedaudz atdzesē un tad pārlej formā. Atdzesē kūku, līdz pildījums sastingst.

Šo recepti sastādīja

Dansukker