Lieldienu kūka ar mandarīnu panakotu

10 porcijas
Lieldienu kūka ar mandarīnu panakotu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

300 g sasmalcinātu cepumu, piemēram, "Selga"
50 g sakapātu mandeļu
40 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g izkausēta sviesta vai margarīna
75 g augstas kvalitātes baltā, piena vai tumšā šokolāde

Pildījumam
250 g konservētu mandarīnu šķēlīšu
300 ml saldā krējuma
200 ml piena
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
12-13 ml graudainā želatīna vai 5 želatīna plāksnītes

Mērcei
1 sulīgs apelsīns
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus, mandeles, Muscovado cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kausēto sviestu vai margarīnu, rūpīgi samaisa. Izklāj mīklu 24 cm diametra veidnē un atdzesē ledusskapī. Mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Apsmērē kūkas pamatni ar kausēto šokolādi.
 

Ceturto daļu no visām mandarīnu šķēlītēm atstāj dekorēšanai, bet pārējās izklāj uz kūkas pamatnes. Ūdenī uzbriedina želatīna plāksnītes vai želatīnu. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru un uzkarsē, līdz masa sāk vārīties. Vāra 1 minūti. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist un tad pārlej mandarīniem.
 

Kūku atdzesē ledusskapī, līdz kūka sacietē. Gatavo kūku dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
 

Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar zeltaino sīrupu. Pasniedz kopā ar kūku.

Šo recepti sastādīja

Dansukker