Lieldienu jēriņi

Apmeram 20 cepumi jerinu silueta
Lieldienu jēriņi
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

150 g kviešu miltu
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
60 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsniņa sāls
125 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums

Dekorēšanai
1 olas baltums
200 g saberztu mandeļu pastas
50 g blanšētu mandeļu
60 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens

Lejupielādē šablonu


Bļodā sajauc miltus, sasmalcinātus lazdu riekstus, sāli, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Margarīnu vai sviestu sagriež gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu iestrādā sausajā maisījumā. Aptin mīklu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 5 mm biezumā. Izgriež no mīklas jēra figūriņas un apsmērē tās ar olas baltumu. Saberztās mandeles caur ķiploku spiedi izspiež uz cepumu virskārtas. No mandeļu pusītēm veido jēriņiem ausis.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 10 minūtes. Atstāj atdzesēties istabas temperatūrā.

Sajauc pūdercukuru ar pāris pilēm ūdens, veidojot glazūru bieza krējuma konsistencē, un, izmantojot dekorēšanas uzgali vai no maisiņa izgatavotu tūtiņu, iezīmē jēriņiem acis un degunu. Ja vēlas, glazūrai pievieno dabiskas sulas – piemēram, biešu, upeņu, burkānu, tā iegūstot krāsainas glazūras.

Šo recepti sastādīja

Dansukker