Laša fileja upeņu glazūrā ar ērkšķogu-ananāsu mērci

4 porcijas
Laša fileja upeņu glazūrā ar ērkšķogu-ananāsu mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

600-800 g laša filejas
1 ēd. kar. sojas mērces
2 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. svaiga kapātu koriandra
2 ēd. kar. augu eļļas
100 g upeņu vai jāņogu sulas
Pētersīļi, dilles

Mērcei
1 sarkanais čili pipars
1 ēd. kar. baltvīna etiķa
½ svaiga ananāsa
100 g rabarberu ievārījuma vai svaigu mīcītu ērkšķogu
100 g Dansukker Dzidrā Cukura sīrupa
1 tējk. svaigu piparmētru

 

Tumšo cukura sīrupu, koriandru, kapātus zaļumus, augu eļļu un upeņu sulu samaisa kopā ar sojas mērci. Laša fileju sagriež porciju gabalos, liek marinādē un atstāj uz 20 - 30 minūtēm vēsumā. Lasi cep uz sakarsēta grila līdz gatavībai.

Pagatavo mērci: čili piparam iztīra sēklas un sasmalcina. Svaigo ananāsu notīra, izņem cieto serdi un sablenderē. Pievieno kapāto čili un Dzidro cukura sīrupu, pievieno baltvīna etiķi un rabarberu ievārījumu. Beigās pievieno arī svaigas, kapātas piparmētras.

Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem vai svaigu dārzeņu un lapu salātiem.


Receptes autore - Gunta Andersone

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker