Lapsas pikantais tiramisu

Lapsas pikantais tiramisu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

 

Pamatam

150 g miltu

2 tējk. cepamā pulvera

2 olas

50 g olīveļļas

100 g Parmas siera

100 g maskarpones siera

 

Krēmam

250 g fetas siera

600 g svaigu spinātu

2 daiviņas ķiploka

1 sīpols

3 tējk. Dansukker tumšā Muscovado cukura

3 olas

50 g Parmas siera

sāls, pipari - pēc garšas

70 g sviesta (cepšanai)

 

Dekorēšanai

Ķiršu tomātiņi

Rukola

Parmas siers

Baziliks

Sakuļ olas, pievieno eļļu, iesijā miltus, cepamo pulveri, iemaisa maskarpones sieru un Parmas sieru. Ar tūtiņu veido cepumus vai arī lej masu kūkas formā un cep 180°C aptuveni 20-25 min.

 

Fetas sieru saspaida vijīgā masā. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno tumšo Muscovado cukuru un izkausē. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un saplucinātus spinātus. Olas novāra cietas (10 minūtes), nomizo un sīki sakapā. Karamelizētos spinātus, olas un Parmas sieru pievieno fetas sieram un izmaisa. Ja masa pārāk bieza, var pievienot nedaudz saldā krējuma.

 

Formā kārto cepumus, tiem pāri klāj siera masu, tad atkal cepumus un siera masu. Dekorē ar ķiršu tomātiņiem, rukolu, baziliku un Parmas sieru.

 

Receptes autore - Liene Tomsone.

Šo recepti sastādīja

Dansukker