Sastāvdaļas
Pamatam
150 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
2 olas
50 g olīveļļas
100 g Parmas siera
100 g maskarpones siera
Krēmam
250 g fetas siera
600 g svaigu spinātu
2 daiviņas ķiploka
1 sīpols
3 tējk. Dansukker tumšā Muscovado cukura
3 olas
50 g Parmas siera
sāls, pipari - pēc garšas
70 g sviesta (cepšanai)
Dekorēšanai
Ķiršu tomātiņi
Rukola
Parmas siers
Baziliks
Instrukcijas
Sakuļ olas, pievieno eļļu, iesijā miltus, cepamo pulveri, iemaisa maskarpones sieru un Parmas sieru. Ar tūtiņu veido cepumus vai arī lej masu kūkas formā un cep 180°C aptuveni 20-25 min.
Fetas sieru saspaida vijīgā masā. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno tumšo Muscovado cukuru un izkausē. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un saplucinātus spinātus. Olas novāra cietas (10 minūtes), nomizo un sīki sakapā. Karamelizētos spinātus, olas un Parmas sieru pievieno fetas sieram un izmaisa. Ja masa pārāk bieza, var pievienot nedaudz saldā krējuma.
Formā kārto cepumus, tiem pāri klāj siera masu, tad atkal cepumus un siera masu. Dekorē ar ķiršu tomātiņiem, rukolu, baziliku un Parmas sieru.
Receptes autore - Liene Tomsone.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.