Lapsas kuličs

Lapsas kuličs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

80 g sviesta
240 g miltu
110 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g saldā krējuma
3 olu dzeltenumi
12 g rauga

30 g lazdu riekstu
30 g aprikožu
30 g plūmju
30 g marmelādes

Dekorēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai pūdercukurs

Raugu sajauc ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu (pusi no daudzuma) un miltus (pusi no daudzuma). Tad atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru, iemaisa mīkstu sviestu, pievieno siltu saldo krējumu (atlikušo daļu), iemaisa ieraugu, tad atlikušos miltus. Visu samīca, pārklāj ar dvieli un atstāj, lai uzrūgst.

Pēc aptuveni 60 minūtēm, kad masa dubultojusies, pievieno sasmalcinātus riekstus, augļus, marmelādi, samaisa un pilda formiņās. Novieto siltā vietā vēlreiz uzrūgt aptuveni 20 minūtes.

Liek cepties 190°C aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot piknika kociņu. Ja kociņam nekas nelīp klāt, tad kēksiņš ir gatavs.

Receptes autore - Liene Tomsone.

Šo recepti sastādīja

Dansukker