Laima un karstvīna krēms

250-300 ml burciņa 30 minūtes
Mūsu krēmus var izmantot gan ar brokastu jogurtu vai saldējumu, gan arī kā piedevu pankūkām. Laima un karstvīna krēms ir saldskāba piedeva Ziemassvētku saldajam ēdienam.
Laima un karstvīna krēms
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 laima augļu sula (apmēram 100 ml)
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 ola
  • 380 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 100 ml karstā baltvīna
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā

Izspiež laima sulu. Katliņā sulu samaisa ar olas dzeltenumiem, olām, ievārījuma cukuru. Iemaisa karstvīnu. Katliņu pāris minūtes pakarsē, nepārtraucot maisīšanu, un pa gabaliņam pievienojot sviestu un ļaujot krēmam sabiezēt.  Kad sasniedzis krēma konsistenci, to noņem no uguns, nokāš un lej tīrās burciņās. Uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker