Kukurūzas cālis ar zaļo zirņu biezeni un svaigu tomātu salsu

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

4 kukurūzas cāļa filejas
2-3 zariņi timiāna
300 g saldētu zaļo zirnīšu
1 sauja svaigu piparmētru lapiņu
¼ laima
30 g sviesta
35 g Dansukker Zeltainā sīrupa
3 tomāti
150 g novārītu lēcu
20 g maurloku
20 g koriandra
Olīveļļa
Balzametiķis
Sāls
Pipari

Instrukcijas

Vistas stilbiņus izkārto uz cepešpannas ar ādu uz augšu. Ādu nostiepj, pārkaisa ar timiāna lapiņām, apslaka ar eļļu, apsmērē ar Dansukker zeltaino sīrupu un apkaisa ar sāli. Uz uzkarsētas pannas stilbiņus apcep no apakšpuses brūnus. Liek atpakaļ uz cepešpannas un turpina cept cepeškrāsnī 180°C apmēram 10 minūtes.
Saldētos zirnīšus pārlej ar verdošu ūdeni uz 2 minūtēm. Šķidrumu nokāš atsevišķā traukā, bet zirnīšus iegremdē ledus ūdenī, lai tie saglabātu savu spilgto krāsu. Zirnīšus blenderē kopā ar olīveļļu un piparmētru lapiņām. Tievā strūkliņā pievieno zirnīšu blanšēšanas ūdeni. Masu izberž caur sietu, pievieno sāli, Zeltaino sīrupu un visu izmaisa.
Tomātiem iegriež krustiņu no augšpuses un svītriņu no apakšpuses. Pārlej ar verdošu ūdeni. Novelk atsprāgušās miziņas, bet mīkstumu sagriež sīkos gabaliņos. Sīki sagriež violetos sīpolus un maurlokus. Pievieno olīveļļu, sāli, cukuru, kapātu koriandru, balzametiķi. Kārto visu uz šķīvjiem. Labu apetīti!

 

Receptes autori - Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.