Kukurūzas cālis ar zaļo zirņu biezeni un svaigu tomātu salsu

4 porcijas
Kukurūzas cālis ar zaļo zirņu biezeni un svaigu tomātu salsu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

4 kukurūzas cāļa filejas
2-3 zariņi timiāna
300 g saldētu zaļo zirnīšu
1 sauja svaigu piparmētru lapiņu
¼ laima
30 g sviesta
35 g Dansukker Zeltainā sīrupa
3 tomāti
150 g novārītu lēcu
20 g maurloku
20 g koriandra
Olīveļļa
Balzametiķis
Sāls
Pipari

Vistas stilbiņus izkārto uz cepešpannas ar ādu uz augšu. Ādu nostiepj, pārkaisa ar timiāna lapiņām, apslaka ar eļļu, apsmērē ar Dansukker zeltaino sīrupu un apkaisa ar sāli. Uz uzkarsētas pannas stilbiņus apcep no apakšpuses brūnus. Liek atpakaļ uz cepešpannas un turpina cept cepeškrāsnī 180°C apmēram 10 minūtes.
Saldētos zirnīšus pārlej ar verdošu ūdeni uz 2 minūtēm. Šķidrumu nokāš atsevišķā traukā, bet zirnīšus iegremdē ledus ūdenī, lai tie saglabātu savu spilgto krāsu. Zirnīšus blenderē kopā ar olīveļļu un piparmētru lapiņām. Tievā strūkliņā pievieno zirnīšu blanšēšanas ūdeni. Masu izberž caur sietu, pievieno sāli, Zeltaino sīrupu un visu izmaisa.
Tomātiem iegriež krustiņu no augšpuses un svītriņu no apakšpuses. Pārlej ar verdošu ūdeni. Novelk atsprāgušās miziņas, bet mīkstumu sagriež sīkos gabaliņos. Sīki sagriež violetos sīpolus un maurlokus. Pievieno olīveļļu, sāli, cukuru, kapātu koriandru, balzametiķi. Kārto visu uz šķīvjiem. Labu apetīti!

 

Receptes autori - Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker