Kūka „Boulinga bumba”

Boulinga ballītē noteikti ir jābūt boulinga tortei. Tā būs garšīga un ideāla "iesildīšanās" pirms došanās uz boulinga celiņiem.
Kūka „Boulinga bumba”
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

4 olas
200 g Dansukker smalkā cukura
100 g kartupeļu cietes
100 g kviešu miltu
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera

Vaniļas krēms
1 ola
200 ml piena
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
50 g putukrējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura

Pildījums
4 želatīna plāksnītes
vaniļas krēms
300 g putukrējuma

Garnējums
300 g mandeļu masas
200 g Dansukker pūdercukura
sarkanā pārtikas krāsviela

Ar taukvielām iesmērējiet apaļu formu, kas ir aptuveni 26 cm diametrā, un apkaisiet to ar rīvmaizi.

Saputojiet olas ar cukuru vieglā masā. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un maisiet līdz veidojas mīkla. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā 175 °C aptuveni 40 minūtes. Izņemiet kūku no formas un nolieciet uz restītēm atdzist. Sadaliet kūku trīs pamatnēs.

Ielieciet želatīna plāksnītes ūdenī. Katliņā samaisiet visas krēma sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, uzkarsējiet līdz krēms sabiezē. Izņemiet no ūdens želatīna plāksnītes un iemaisiet siltajā krēmā. Nolieciet, lai atdziest. Saputojiet krējumu stingrās putās un iemaisiet to krēmā, kad tas ir atdzisis.

Vienu no pamatnēm apsmērējiet ar trešdaļu krēma. Smērējiet vairāk uz vidus nekā malām. Uzlieciet pamatnei virsū nākamo pamatni un arī to apsmērējiet ar vaniļas krēmu. Uzlieciet pēdējo pamatni un apsmērējiet to līdz pat kūkas malām ar atlikušo vaniļas krēmu. Pārliecinieties, ka krēma lielākā daļa ir kūkas vidū tā, lai kūka veidotos apaļa.

Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Pievienojiet sarkano pārtikas krāsvielu. Starp diviem cepampapīriem ielieciet mandeļu masu un izrullējiet to plānu. Apklājiet kūku ar mandeļu masu. Kūkas malās mandeļu masu kārtīgi piespiediet un nevajadzīgo nogrieziet.

Šo recepti sastādīja

Dansukker