Kreolu apelsīnu marmelāde

Kreolu apelsīnu marmelāde
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

6 apelsīni ar plānu mizu
1 l ūdens
75 g Dansukker Farīna cukura uz 100 ml apelsīnu masas

Sagriež apelsīnus ar visu mizu ļoti plānās šķēlītēs. Pārlej ar ūdeni un atstāj uz nakti.

 

Vāra maisījumu, līdz miza kļūst mīkstāka – apmēram 10 min. Neuzliekot vāku, atstāj līdz nākamajai dienai.

 

Nomēra masu. Sablendē, ja vēlas vienmērīgāku konsistenci. Pievieno 75 g Farīna cukura uz 100 ml apelsīnu masas. Apmaisot vāra, līdz marmelāde kļūst tik cieta, ka tā lēni plūst ap karoti. Tas aizņems apmēram 20 minūtes.

 

Noņem katliņu no virsmas un maisa, līdz marmelāde atdziest. Ielej marmelādi tīrās burkās un rūpīgi aizvāko.

 

Marmelādi ledusskapī var uzglabāt līdz pat 6 mēnešiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker