Krējuma konfekšu un šokolādes torte

12 porcijas
Krējuma konfekšu un šokolādes torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Pamatne
75 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
200 g sasmalcinātu šokolādes cepumu

Krējuma konfekšu pildījums
400 g salda kondensētā piena*
75 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker smalkā cukura

Šokolādes pildījums
200 g sasmalcinātas tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker smalkā cukura
40 g sviesta

Garnēšana (pēc izvēles)
150 g putukrējuma
šokolādes gabaliņi

Katliņā samaisiet taukvielas ar pūdercukuru. Pievienojiet sasmalcinātos cepumus. Ielieciet maisījumu formā ar noņemamām malām. Nolieciet vēsā vietā.

Krējuma konfekšu pildījums: sajauciet pienu un margarīnu ar cukuru un karsējiet, kamēr masa sabiezē, apm. 6 minūtes. Ļaujiet krēmam atdzist, pēc tam ieklājiet to formā. Ievietojiet formu atpakaļ ledusskapī.

Šokolādes pildījums: katliņā samaisiet tumšo šokolādi, putukrējumu, smalko cukuru ar sviestu un kausējiet zemā temperatūrā. Ļaujiet atdzist, pēc tam ielejiet masu formā. Pirms pasniegšanas glabājiet ledusskapī.

Pirms pasniegšanas var šo torti var garnēt ar putukrējumu un šokolādes gabaliņiem.

* Kondensētais piens: 1 l piena un 150 g smalkā cukura tiek karsēti zemā, platā katliņā, vēlams ar teflona pārklājumu, kamēr piena daudzums samazinās līdz 400 ml. Karsēšana aizņem apm. 30 min. Piens iegūst gaiši brūnu krāsu, tam ir bieza un, iespējams, graudaina konsistence.

Šo recepti sastādīja

Dansukker