Konservēti āboli ar citrona garšu - Receptes

Konservēti āboli ar citrona garšu

apmēram 1 l
Konservēti āboli ar citrona garšu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1,5 kg paskābu ābolu

 

Uzlējumam
1 l ūdens
125 ml spirta etiķa (10 %)
2 ēd. kar. sāls

 

Otram uzlējumam
500 ml ūdens
500 ml Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml svaiga citrona sulas

Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Atkarībā no lieluma sagriež tos 4–8 daivās.

 

Sajauc kopā visas pirmā uzlējuma sastāvdaļas un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ieliek ābolu daivas bļodā un pārlej pāri karsto uzlējumu. Ļauj daivām pastāvēt līdz nākamajai dienai. Nolej uzlējumu nost.

 

Uzvāra visas otrā uzlējuma sastāvdaļas. Uzlej uz ābolu daivām. Ļauj pārlietajām daivām pastāvēt bļodā, līdz tās ir atdzisušas. Ielej karstās, rūpīgi izmazgātās burkās. Aizvāko. Uzglabā aukstumā.

 

Pasniedz kā piedevu pie gaļas ēdieniem.
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;