Konfektes “Mozart Bonbons”

16 konfektes 1 stunda 20 minūtes
Konfektes “Mozart Bonbons”
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mandeļu pastai

    • 180 g saldo mandeļu
    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 1-1,5 ēdamkar. ūdens
    • 3-5 rūgtās mandeles

    Mozart bonbons

    • 100 g praline pastas
    • 30 g lazdu riekstu
    • 100 g tumšās šokolādes

    Vispirms pagatavo mandeļu pastu. Saldās mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ dzirnaviņās. Pievieno cukuru un ūdeni. Pierīvē rūgtās mandeles, papildus pievienojot dažus pilienus ūdens, ja masa kļūst pārāk bieza. Masu novieto ledusskapī uz vienu stundu.

    Praline pastu un mandeļu pastu sadala 16 gabaliņos, rokās saplacina, vidū ievieto lazdu riekstu, maliņas aizloka ciet un saveļ bumbiņā. Tad saplacina mandeļu pastas gabaliņu, vidū ievieto praline bumbiņu, aizloka ciet maliņas un atkal saveltnē apaļā bumbiņā.

    Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Konfektes pa vienai iemērc šokolādē un novieto uz režģa vai pergamenta papīra nožūt.

    Uzglabā vēsumā.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker