Kokospiena zupa ar ēdamgliemenēm un vistu

4 porcijas
Kokospiena zupa ar ēdamgliemenēm un vistu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

600 ml kokospiena
200 g ēdamgliemeņu
200 g vistas filejas
150 g sēņu (austersēņu, šampinjonu)
30 g svaiga koriandra
1 zariņš citronzāles
15 g ingvera
¼ čili pipara
¼ laima mizas
35 ml zivju mērces
50 g Dansukker Muscovado cukura
Sāls pēc garšas
 

Vistas fileju uzvāra vienā litrā ūdens. Čili piparam izņem sēklas. Mīkstumu sīki sasmalcina. Citronzāles kātu sit pret galdu, līdz tā ir sadalījusies šķiedrās. Tad sīki sakapā. Ingveru nomizo un sagriež ripiņās. Katru šķēlīti ar naža trulo galu mazliet apdauza, lai izdalītos sula. Sagatavotos garšaugus vispirms katliņā apcep, tad pārlej ar vistas buljonu un uzvāra. Otrā katliņā uzvāra kokosriekstu pienu, Muscovado cukuru, laima sulu un sarīvētu miziņu, zivju mērci. Vistas buljonu nokāš un pievieno kokospiena novārījumu. Vistas fileju un sēnes sagriež gabaliņos, pievieno zupai un vāra apm. 5 minūtes. Tikmēr noblanšē ēdamgliemenes un sakapā koriandru un pētersīļu zaļumus. Tos pievieno zupai tieši pirms pasniegšanas.

Receptes autori - Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker