Kliju maize franču gaumē - Receptes

Kliju maize franču gaumē

Kliju maize franču gaumē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

315 g ūdens
25 g presētā rauga
25 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
30 g margarīna gatavojot cepeškrāsnī / 13 g margarīna gatavojot maizes mašīnā
6 g sāls
50 g kviešu kliju
470 g kviešu miltu
1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīda raugu, sāli un sīrupu, iemaisa klijas. Atstāj mīklu uz 15 min, tad pievieno kviešu miltus un mīkstas konsistences margarīnu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 1 stundu. Mīklu vēlreiz kārtīgi samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, tad to novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 175°C uzkarsētā krāsnī. Cep apmēram 25 minūtes. Cep, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750 g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;