Ķirbju pīrāgs

apm. 12 porcijas
Ķirbju pīrāgs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas


Mīklai
425 ml kviešu miltu
1/2 tējk. sāls
1 tējk. Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 g kokosriekstu pārslu
1 olas
2 ēd. kar. ābolu vīna etiķa
3–4 ēd. kar. auksta ūdens
sviests vai margarīns formas ieziešanai

Pildījumam
400 g kubiņos sagriezta ķirbju mīkstuma
250 ml krējuma
175 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
3 olas
1/2 tējk. kanēļa
1/2 tējk. ingvera

Sajauc kopā visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisā un ļauj apmēram stundu pastāvēt ledusskapī.

Ķirbja kubiņus un 100 ml ūdens liek katlā, uzvāra un ļauj lēnām vārīties zem vāka apmēram 15 minūtes. Tad ielej kubiņus sietā un patur, līdz notek viss šķidrums.

Ķirbja masu bļodā saspaida vai sasmalcina ar mikseri. Pieliek klāt pārējās pildījuma sastāvdaļas.

Ietauko pīrāgu formu (diametrs apm. 26 cm). Mīklu iespiež pīrāgu formas pamatnē un sadursta ar dakšiņu.

Uzlej pildījumu uz mīklas pamatnes un cep pīrāgu krāsns vidusdaļā 200ºC apmēram 1 stundu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker