Ķirbju cepumi ar riekstiem - Receptes

Ķirbju cepumi ar riekstiem

Ķirbju cepumi ar riekstiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

220 g kviešu miltu
150 g Dansukker baltā cukura
45 g sviesta
50 g ķirbju biezeņa
2 olas
40 g melno plūmju
50 g ķirbju sēkliņu
100 g pistāciju riekstu
50 g mandeļu
10 g sezama sēkliņu
8 g cepamā pulvera
kanēlis
kardamons
1 apelsīna miziņa
1 citrona miziņa
sāls

Pagatavo ķirbju biezeni. Pusi ķirbja ar visu mizu liek cepeškrāsnī 160°C uz pusotru stundu. Kad ķirbja „miesa” saplakusi, to izkasa no mizas ārā un sadala „porcijās”. Var papildināt ar kurkumu, lai iegūtu intensīvāku oranžās krāsas toni. To, kas nav paredzēts tūlītējai lietošanai, liek saldētavā.

Sviestu, olas, cukuru un ķirbju biezeni samaisa vienmērīgā masā. Plūmes ar šķērēm (lai nesašķīstu putrā) sagriež sīkos gabaliņos. Pievieno kardamonu, riekstus, sezama un ķirbju sēkliņas, rīvētu apelsīna un citrona miziņu. Iemaisa izsijātus miltus un cepamo pulveri. Mīklu pirms cepšanas uz 1 stundu liek ledusskapī.

Mīklu sadala 3 gabalos un izveltnē garos ruļļos. Cep 180°C apmēram 20 minūtes. Kad apbrūnējuši, mazliet atdzesē, sagriež plānās šķēlītēs, izkaisa uz pannas un vēlreiz apžāvē cepeškrāsnī 150°C apmēram 5 minūtes.

Receptes autori - Maija un Jānis Kairi

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;