Ķirbis ar čili, kanēli un apelsīniem

4 - 6 personām
Ķirbis ar čili, kanēli un apelsīniem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 kg ķirbja ar mizu
2 apelsīnu filejas*
1 sarkanais čili pipars
100 g sviesta
300 ml apelsīnu sulas
100 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
1 rozmarīna stiebriņš
sāls un pipari pēc garšas

 

*Apelsīnu nomizo, sadala daiviņās, un katru daiviņu ar ļoti asu nazi atbrīvo no miziņām.

Veselu ķirbja šķēli ar visu mizu, bez sēklām, ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepties cepeškrāsnī 200°C 30 minūtes. Katliņā izkausē sviestu, pievieno zeltaino sīrupu, sagrieztu čili piparu, apelsīnu sulu, sāli un rozmarīnu, un vāra, līdz kopējais apjoms samazinājies uz pusi. Šo glazūru mazliet atdzesē, tad pārlej ķirbim un turpina cept cepeškrāsnī vēl 10 minūtes, lai glazūra karamelizētos. Ķirbi pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, pārlej ar atlikušo glazūru un dekorē ar apelsīnu filejas gabaliņiem.


Receptes autors – Lauris Aleksejevs

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker