Ķiplokugurķīši

Apmēram 1,5 kg
Ķiplokugurķīši
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

15 vidēja izmēra vai 30 mazi gurķīši
1 sīpols
2 svaigi sarkanie čili pipari
10 ķiploku daiviņas

Marinādei
500 ml ūdens
100 ml tīra 24% etiķa vai 200 ml spirta etiķa (12%)
200 g Dansukker baltā cukura
60 g sāls
1 mārrutka sakne

Gurķus rūpīgi nomazgā. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Noskalo čili, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Ķiploku nomizo. Izmazgātās, sterilizētās burkās kārto gurķus, sīpolus, ķiplokus un čili.

Marinādes sastāvdaļas katliņā uzvāra, mazliet atdzesē un tad pārlej gurķiem. Katrā burciņā pievieno pa mārrutka saknes gabaliņam. Aizvāko un uzglabā ledusskapī vismaz 4 nedēļas pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker