Kēksiņi ar dažādiem pildījuma variantiem

6 lielas vai 12 mazas
Kēksiņi ar dažādiem pildījuma variantiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

800 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1/2 tējk. sviesta vai margarīna
400 ml piena
200 ml rīvēta siera

 

Pildījuma varianti
1 smalkās ripiņās sagriezts puravs
100 g ripiņās sagriezta salami

 

vai
100 ml sasmalcinātu kaltēto tomātu
100 g kubiņos sagriezta Fetas siera
50 ml sasmalcināta svaiga bazilika

 

vai
100 g kubiņos sagriezta kūpināta šķiņķa
puse kubiņos sagrieztas sarkanās paprikas
1–2 tējk. svaigas raudenes (oregano)

Krāsni sasilda līdz 250°C.

 

Uzmanīgi sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, niedru cukuru un margarīnu. Pielej pienu un samīca mīklu. Piemaisa izvēlēto pildījumu.

 

Sadala mīklu kēksu formās. Pārber pāri sarīvētu sieru.

 

Mazās maizītes cep apmēram 12 minūtes, lielās – apmēram 18 minūtes krāsns vidusdaļā. Maizītes, kuras tūlīt neapēd, sasaldē.
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker