Kazas siers uz graudu maizes ar karameļu balzametiķa mērci

4 porc.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

4 graudu maizes šķēles
1 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura

Karameļu balzametiķa mērcei
2 ēd. kar. balzametiķa
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
4 ēd. kar. olīveļļas
1 šķipsna smalkās sāls
1 šķipsna maltu melno piparu

320 g mīksta kazas siera

4 tomāti
4 ēd. kar. karameļu balzametiķa mērces

Tomātu mērcei
100 ml svaigi spiestas tomātu sulas
2 ēd. kar. baltā balzametiķa
1 tējkar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
¼ tējkar. smalkā sāls
100 ml olīveļļas

2 ēd. kar. zaļumu (var izmantot, piemēram, kreses)

Instrukcijas

No graudu maizes šķēlēm ar metāla formiņu palīdzību izspiež figūras, atstājot tās formiņās. Figūru virspusi pāraisa ar Farīna cukuru un ar visu formu apdedzina cepeškrāsnī augšējā grila režīmā. Kad cukurs sakusis, formu atdzesē un maizīti atdala no formas.

Mērcei balzametiķi un Zeltaino sīrupu maisa, pakāpeniski pievienojot olīveļļu un nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un piparus.

Tomātu mērcei dziļā bļodā salej tomātu sulu, etiķi, Dzidro sīrupu un pievieno sāli. Visu sakuļ ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievienojot olīveļļu. Mērcei jāsanāk tumīgai un tekošai.

Kazas sieru apcep, kārto šķīvī uz graudu maizes formiņām un pārlej ar balzametiķa mērci. Blakus kārto tomātu pusītes un atsevišķi – trauku ar tomātu mērci un zaļumiem.

Receptes autors - Kaspars Jansons



Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.