Kazas siers uz graudu maizes ar karameļu balzametiķa mērci - Receptes

Kazas siers uz graudu maizes ar karameļu balzametiķa mērci

4 porc.
Kazas siers uz graudu maizes ar karameļu balzametiķa mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

4 graudu maizes šķēles
1 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura

Karameļu balzametiķa mērcei
2 ēd. kar. balzametiķa
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
4 ēd. kar. olīveļļas
1 šķipsna smalkās sāls
1 šķipsna maltu melno piparu

320 g mīksta kazas siera

4 tomāti
4 ēd. kar. karameļu balzametiķa mērces

Tomātu mērcei
100 ml svaigi spiestas tomātu sulas
2 ēd. kar. baltā balzametiķa
1 tējkar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
¼ tējkar. smalkā sāls
100 ml olīveļļas

2 ēd. kar. zaļumu (var izmantot, piemēram, kreses)

No graudu maizes šķēlēm ar metāla formiņu palīdzību izspiež figūras, atstājot tās formiņās. Figūru virspusi pāraisa ar Farīna cukuru un ar visu formu apdedzina cepeškrāsnī augšējā grila režīmā. Kad cukurs sakusis, formu atdzesē un maizīti atdala no formas.

Mērcei balzametiķi un Zeltaino sīrupu maisa, pakāpeniski pievienojot olīveļļu un nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un piparus.

Tomātu mērcei dziļā bļodā salej tomātu sulu, etiķi, Dzidro sīrupu un pievieno sāli. Visu sakuļ ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievienojot olīveļļu. Mērcei jāsanāk tumīgai un tekošai.

Kazas sieru apcep, kārto šķīvī uz graudu maizes formiņām un pārlej ar balzametiķa mērci. Blakus kārto tomātu pusītes un atsevišķi – trauku ar tomātu mērci un zaļumiem.

Receptes autors - Kaspars Jansons



Šo recepti sastādīja

Dansukker

;