Kazas piena Panna Cotta ar sezonas ābolu marmelādi

Kazas piena Panna Cotta ar sezonas ābolu marmelādi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Panna Cotta
200 ml kazas piena
200 ml saldā krējuma
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
110 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Dansukker Farīna cukurs pārkaisīšanai

Ābolu marmelādei
500 g ābolu (kāda skābā šķirne)
1 kanēļa standziņa
100 g Dansukker Marmelādes cukura ar pektīnu

 

Pagatavo Panna Cotta. Katliņā lej kazas pienu, saldo krējumu, pieber vaniļas un želejas cukurus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un uz mazas uguns ļauj vārīties apmēram pusminūti. Masu lej trauciņos un atdzesē ledusskapī vismaz 4-5 stundas.

Ābolu marmelādei ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi (mizu atstāj) un sagriež nelielos gabaliņos. Ber katliņā, ieliek kanēļa standziņu, pielej ūdeni tā, lai ūdens pilnībā apsegtu ābolus, un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes. Tad masu izkāš caur sietu citā katliņā, pievieno Marmelādes cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Iepilda vienā vai vairākās burciņās un atdzesē.

Panna Cotta pārkaisa ar Farīna cukuru un pasniedz ar ābolu marmelādi.

Receptes autore - Zane Užule

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker