Kazas jaunsiers ar smiltsērkšķu želeju, smiltsērkšķu sorbetu, marinētu ābolu un apelsīnu

4 personām
Kazas jaunsiers ar smiltsērkšķu želeju, smiltsērkšķu sorbetu, marinētu ābolu un apelsīnu
(0)

50 ml saldā krējuma
300 g kazas siera
10 plāksnes želatīna
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējk. laima sulas

Sorbetam
150 ml smiltsērkšķu sulas
150 ml ūdens
150 g Dansukker cukurbiešu cukura

Želejai
50 ml smiltsērkšķu sulas
50 ml ūdens
50 ml Dansukker cukurbiešu cukura
3 plāksnītes želatīna

1 apelsīns
100 g Dansukker Marmelādes cukura
5 g agara
200 g Zeltainā cukura sīrupa
50 g liķiera "Cointreau"
200 g ūdens

2 paradīzes ābolīši
200 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 kanēļa standziņa
200 g ūdens

 

Kazas siera želeja
Katlā lej saldo krējumu, pievieno sadrupinātu kazas sieru, uzsilda un sablenderē viendabīgā masā. Pievieno izkausētu želatīnu, Dzidro sīrupu un laima sulu, lej formā un ļauj sastingt, griež plānās šķēlēs.

Smiltsērkšķu želeja
Smiltsērkšķu sulai pievieno ūdeni un cukuru, uzvāra un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, izkāš un izlej traukā, ļauj atdzist un veido formu.

Smiltsērkšķu sorbets
Smiltsērkšķu sulu lej katlā kopā ar ūdeni un cukuru, silda, līdz cukurs ir izšķīdis, liek saldējuma mašīnā un sasaldē, pasniedz.

Marinēts apelsīns
Apelsīnam veic pirmapstrādi, ar nazi iegriež vienā galā x veida iegriezumu un ar tējkaroti izņem visu mīksto apelsīna daļu. Apelsīna mizu noblanšē trīs reizes, nosusina. Katlā lej ūdeni, sīrupu, liķieri, uzvāra. Sīrupā liek apelsīna mizu un vāra apmēram 7 minūtes, nosusina. Apelsīna mīksto daļu sablenderē, pievieno Marmelādes cukuru, uzvāra, izkāš, pievieno agaru un vāra vēl 2 minūtes, sapilda apelsīnā un ļauj sastingt.

Paradīzes āboli
Cukuru un kanēļa standziņu liek ūdenī, izvāra vieglu sīrupu. Ābolus nomazgā, noblanšē un pārlej ar sagatavoto sīrupu. Ļauj iemarinēties 24 stundas. Ja vēlas saglabāt ilgāku laiku, sagatavotos ābolus un sīrupu pilda burciņās un pasterizē.

Receptes autors - Raimonds Zommers