Karlsbādes rabarberu bulciņas

Karlsbādes bulciņām ir nedaudz stingrāka mīkla kā parastajām bulciņām. Cep vasarīgas kafijas pauzes maizītes un piepildi Karlsbādes bulciņas ar rabarberiem.

Apmēram 40 bulciņas

3 stundas

Atzīme (7 gab)

Sastāvdaļas

Bulciņas
1 paciņa svaigā rauga
250 ml piena
4 olas
250 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
1 tējkar. cepamā pulvera
900-960 g kviešu miltu

Kardamona pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
1,5 tējkar. malta kardamona
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Rabarberu pildījumam
200 g rabarberu
200 baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkar. ūdens

Pārsmērēšanai
1 ola

Dekorēšanai
120 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. ūdens

Instrukcijas

Raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā (37°C). Pievieno sadrupinātu sviestu un pārējās sastāvdaļas un iemīca mīklu. Ja mīklu gatavo virtuves kombainā, tad vispirms pāris minūtes maisa nelielā ātrumā, bet pēc tam palielina ātrumu un maisa 7 minūtes, līdz mīkla gatava.
Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes. Sagatavo pildījumus. kardamona pildījuma sastāvdaļas sakuļ. Rabarberus nomizo un sagriež slīkos gabaliņos, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Karsē, līdz viss cukurs izkusis. Atdzesē.

Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu uz iemiltotas virsmas izrullē taisnstūra formā un pārsmērē ar kardamona pildījumu. Sagriež kvadrātos 8x8 cm izmērā.

Katra kvadrāta centrā ar karotīti liek rabarberu ievārījumu un aizver, paceļot maliņas uz augšu un aizspiežot. Kūciņas novieto uz cepampapīru pārklātas plāts un pārklāj ar tīru dvielīti. Atstāj uzrūgt apmēram 90 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 210°C.

Bulciņas pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Kad atdzisušas, dekorē ar pūdercukura glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.