Karlsbādes rabarberu bulciņas

Apmēram 40 bulciņas 3 stundas
Karlsbādes bulciņām ir nedaudz stingrāka mīkla kā parastajām bulciņām. Cep vasarīgas kafijas pauzes maizītes un piepildi Karlsbādes bulciņas ar rabarberiem.
Karlsbādes rabarberu bulciņas
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Bulciņas

    • 1 paciņa svaigā rauga
    • 250 ml piena
    • 4 olas
    • 250 g sviesta istabas temperatūrā
    • 170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 tējkar. sāls
    • 1 tējkar. cepamā pulvera
    • 900-960 g kviešu miltu

    Kardamona pildījumam

    • 100 g sviesta istabas temperatūrā
    • 1,5 tējkar. malta kardamona
    • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

    Rabarberu pildījumam

    • 200 g rabarberu
    • 200 baltā cukurbiešu cukura
    • 2 ēdamkar. ūdens

    Pārsmērēšanai

    • 1 ola

    Dekorēšanai

    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 2 ēdamkar. ūdens

    Raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā (37°C). Pievieno sadrupinātu sviestu un pārējās sastāvdaļas un iemīca mīklu. Ja mīklu gatavo virtuves kombainā, tad vispirms pāris minūtes maisa nelielā ātrumā, bet pēc tam palielina ātrumu un maisa 7 minūtes, līdz mīkla gatava.
    Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes. Sagatavo pildījumus. kardamona pildījuma sastāvdaļas sakuļ. Rabarberus nomizo un sagriež slīkos gabaliņos, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Karsē, līdz viss cukurs izkusis. Atdzesē.

    Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu uz iemiltotas virsmas izrullē taisnstūra formā un pārsmērē ar kardamona pildījumu. Sagriež kvadrātos 8x8 cm izmērā.

    Katra kvadrāta centrā ar karotīti liek rabarberu ievārījumu un aizver, paceļot maliņas uz augšu un aizspiežot. Kūciņas novieto uz cepampapīru pārklātas plāts un pārklāj ar tīru dvielīti. Atstāj uzrūgt apmēram 90 minūtes.

    Cepeškrāsni noregulē uz 210°C.

    Bulciņas pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Kad atdzisušas, dekorē ar pūdercukura glazūru.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker