Sastāvdaļas
500 g kviešu miltu
30 g rauga
80 g Dansukker baltā smalkā cukura
0,5 tējk. sāls
200 ml ūdens
1 ola
300 g margarīna vai sviesta
100 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
300 g malta kardamona
Dansukker Baltās cukura pērlītes dekorēšanai
Instrukcijas
Pagatavo rauga mīklu un atdzesē līdz 10-20°C. Izrullē no mīklas taisnstūri un apziež ar sviestu, pārloka 3 daļās, pārkaisa ar cukuru un kardamonu un atkal izrullē taisnstūrī. Pārloka 3 daļās un atpūtina mīklu 18°C. Izrullē 1 cm biezā kārtā un sagriež 1 cm platās strēmelēs. Veido maizītes, pārmērē ar olu un apkaisa ar cukura pērlītēm. Uzraudzē 25-28°C. Cep brūnas 200-220°C.
Receptes autore - Svetlana Ivanova
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.