Karameļu bumbieri

Karameļu bumbieri
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

10–12 mazi bumbieri
500 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
300 ml verdoša ūdens
2 ēd. kar. citrona sulas
2 mazas kanēļa standziņas
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
ūdens

Nomizo bumbierus, bet atstāj kātiņu. Izņem sēklotnes un nolīdzina bumbieru pamatni, lai tie stabili stāvētu vertikāli.

Izkausē cukuru, līdz tas burbuļo un pēc krāsas ir zeltaini brūns. Pielej klāt verdošu ūdeni un citrona sulu.

Ievieto bumbierus, vaniļas cukuru un kanēļa standziņas šķidrumā un pielej verdošu ūdeni, lai šķidrums pilnībā pārklātu bumbierus.

Stundu pasautē uz ļoti lēnas uguns. Pārsedz katlu ar virtuves dvieli, lai bumbieri saglabātos mitri.

Bumbierus ledusskapī var glabāt divas nedēļas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker