Kanēļmaizītes

Kanēļmaizītes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 kg kviešu miltu + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
350 g piena
150 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
150 g sviesta vai margarīna
2 olas (M)
80 g presētā rauga
10 g sāls

 

Dansukker kanēļa cukurs pārkaisīšanai

 

Raugu sajauc ar divām ēdamkarotēm cukura, divām ēdamkarotēm miltu un nedaudz silta ūdens, līdz veidojas pašķirda purtiņa. Noliek siltā vietā, lai raugs atdzīvojas.

 

Taukvielas saputo ar cukuru, pievieno olas, sāli un siltu pienu. Pievieno izsijātus miltus un raugu. Samīca gludu, elastīgu mīklu, apsedz ar tīru drāniņu un siltā vietā uzraudzē, līdz mīklas apjoms dubultojies.

 

Uzrūgušo rauga mīklu atspaida, izrullē taisnstūrī. Ja vēlas treknākas maizītes, mīklu var pārslacīt ar eļļu (ne olīveļļu!) vai izkausētu sviestu. Vienu garāko malu apsmērē ar sakultu olu. Mīklu vienmērīgi pārkaisa ar kanēļa cukuru, no garākās malas satin ciešā rullī, to sagriež šķēlēs. Šķēles liek uz sagatavotas plāts, uzraudzē apmēram 15 minūtes un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200°C, līdz maizītes zeltainas.

 

 

* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.

 

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker