Kafijas Panna Cotta ar tumšās šokolādes mērci

4 porcijas
Kafijas Panna Cotta ar tumšās šokolādes mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

350 ml saldā krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”
4 ēd. kar. nemaltu kafijas pupiņu vai 1 ēd. kar. šķīstošās kafijas
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura


Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g tumšās šokolādes

Saldajam krējumam pievieno pienu, kafijas pupiņas un kanēļa cukuru. Visu uzvāra un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties (ja izmanto šķīstošo kafiju, tad nav jāgaida). Masu izkāš caur sietu, pievieno želejas cukuru, izmaisa un vēlreiz uzkarsē. Lej formiņās un atstāj uz 15 minūtēm sastingt.

 

Šokolādi sadrupina un izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Pievieno siltu saldo krējumu. Pasniedz siltu kopā ar atdzisušo desertu.

 

Receptes autors – Lauris Aleksejevs

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker