350 ml saldā krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”
4 ēd. kar. nemaltu kafijas pupiņu vai 1 ēd. kar. šķīstošās kafijas
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g tumšās šokolādes
Saldajam krējumam pievieno pienu, kafijas pupiņas un kanēļa cukuru. Visu uzvāra un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties (ja izmanto šķīstošo kafiju, tad nav jāgaida). Masu izkāš caur sietu, pievieno želejas cukuru, izmaisa un vēlreiz uzkarsē. Lej formiņās un atstāj uz 15 minūtēm sastingt.
Šokolādi sadrupina un izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Pievieno siltu saldo krējumu. Pasniedz siltu kopā ar atdzisušo desertu.
Receptes autors – Lauris Aleksejevs
Šo recepti sastādīja