Kabaču, apelsīnu un brūkleņu džems

Kabaču, apelsīnu un brūkleņu džems
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

1 kg kabaču
500 g brūkleņu
3 apelsīni
Citrons
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
Ingvers
Krustnagliņas
Kanēļa standziņa
0,5 l ūdens

 

Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos. Ieber vārošā ūdenī un vāra apmēram 20 minūtes. Apelsīnus nomizo un sagriež gabaliņos, pievieno kabačiem un vāra 10 minūtes. Ja ūdens ir par daudz, lieko nosmeļ. Pēc tam pievieno sablenderētas brūklenes, kanēļa standziņu, ingveru un krustnagliņas, pierīvē citrona miziņu un pielej puscitrona sulu. Vāra 20 minūtes. Pieber cukuru un visu vāra vēl piecas minūtes. Noņem no plīts, izņem garšvielas, sablenderē un vēlreiz uzvāra.

Receptes autore – Vēsma Abatniece

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker