Jaunlopa gaļas sautējums sarkanvīnā

4 porc.
Jaunlopa gaļas sautējums sarkanvīnā
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1,2 kg jaunlopa gaļas šķiņķa
100 ml eļļas
2 sīpoli
4 ķiploka daivas
1 tējkar. sāls
1 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
trejādu piparu maisījums, kadiķogas, ķimenes, sinepju sēklas, sāls
200 ml sarkanvīna
400 ml buljona

Sakņu sautējumam
2 kāļi
½ selerijas saknes
2 burkāni
2 pastinaki
sviests cepšanai
šķipsna sāls
šķipsna cukura
2 rozmarīna un timiāna zariņi

Gaļu sagriež lielos kubos, eļļā apcep no abām pusēm uz pannas glīti brūnus un liek sautējamā katlā. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež un pievieno gaļai. Pieliek sāli, Muscovado cukuru un pārējās garšvielas.

Katlu uzliek uz plīts un sautē uz lēnas uguns. Tad pievieno vīnu un ļauj uzvārīties. Pēc vajadzības pievieno buljonu vai ūdeni. Sautē uz lēnas uguns apmēram 35 minūtes, līdz gaļa mīksta un sula kļuvusi tumīga un sīrupaina.

Sakņu sautējumam dārzeņus nomizo un sagriež pēc vēlmes daivās vai šķēlēs. Visu apvāra saldinātā sviesta ūdenī. Pēc vārīšanas liek uz pannas un apcep sviestā, pievienojot pa šķipsnai sāls un cukura. Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem smalcinātiem garšaugiem.

Receptes autors - Kaspars Jansons



Šo recepti sastādīja

Dansukker