Izlaiduma kūka

Izlaiduma kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Pamatnei
750 g mandeļu pastas
375 g sviesta vai margarīna
6 olas
90 g kviešu miltu

Pildījumam
500 g saldētu zemeņu
100 ml ūdens
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Dekorēšanai
500 ml trekna saldā krējuma
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1000 g svaigu zemeņu

Mandeļu pastu sadrupina rupjos gabalos. Pieliek sviestu vai margarīnu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno olas un cukuru. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 175 °C apmēram 25 minūtes. Noliek atdzist. Atdala pergamentu un novieto kūku uz pasniegšanas trauka.
Zemenes sagriež, liek katliņā kopā ar ūdeni un želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pārsmērē zemeņu masu pāri kūkai. Viegli saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārsmērē putukrējumu pāri kūkai vai ieliek putukrējumu dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un grezno kūku ar putukrējuma zīmējumu. Dekorē ar zemenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker